Το Κελάρι της Γιαγιάς
Το ταξίδι σε εκείνη την εποχή που όλα ήταν αγνά και όλα είχαν γεύση ξεκινάει κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υποδέχονται στην αίθουσά του, από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, τις φίλες και τους φίλους του Λυκείου που θέλουν να δώσουν το παρόν στο παζάρι παραδοσιακών εδεσμάτων, το «Κελάρι της Γιαγιάς».
Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμός αφού πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 23 χρόνια (από το 1990 !!!). 'Το Κελάρι της Γιαγιάς' είναι μια έμπνευση και ένα δημιούργημα της κας Λένας Βρη που από το 1982 έως και σήμερα παραμένει ενεργό μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με έργο και προσφορά ανυπολόγιστη.
Οι κυρίες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αρχίζουν από νωρίς την προετοιμασία για το μοναδικό ραντεβού με τις ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές του τόπου μας. Με κέφι και μεράκι, συγκεντρώνουν τα απαραίτητα τοπικά προϊόντα, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν και τις αξέχαστες παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς, έτοιμες να εκτελεστούν. Ο συνδυασμός άψογος, το αποτέλεσμα επιτυχημένο.
Ζυμωτό ψωμί, σπιτικές πίτες, χυλοπίτες, χαλβάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κουλουράκια, κέικ, λικέρ, φρέσκο λάδι και ελιές είναι μερικά από τα προϊόντα που διατίθενται στο «Κελάρι της Γιαγιάς».
Τα τραπέζια στρωμένα με χρωματιστά τραπεζομάντηλα, οι μυρωδιές απλώνονται στις αίθουσες του Λυκείου, οι κάθε λογής νοστιμιές είναι παραταγμένες με πλήρη στοίχιση στη θέση τους και η αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων μετατρέπεται… στην όμορφη κουζίνα της γλυκιάς γιαγιάς μας.